Kundalini Yoga

yoga buddhaYoga komt van het woord yoke wat ‘to join together’ of ‘to unite’ betekent. Het gaat om het verenigen van het individuele en hogere bewustzijn.
Kundalini betekent letterlijk ‘de gekrulde haarlok van de geliefde’. Het is een poëtische beschrijving van de energie die in ons allemaal aanwezig is. De kundalini energie zit aan het begin van de wervelkolom.

Yogi Bhajan
Deze krachtige techniek is voor het eerst in de jaren ’60 in het westen geïntroduceerd door de meester van kundalini yoga, Yogi Bhajan. Hij vond dat de mensheid deze krachtige vorm nodig had om de uitdagingen van het leven aan te kunnen en te kunnen transformeren.

Efficiënt en effectief
Wat kundalini yoga zo bijzonder maakt, is de volledigheid, dynamiek en het effect van deze vorm. Het werkt tegelijkertijd op veel lagen en niveaus. Kundalini yoga is efficiënt en effectief. Het is een vorm die uitermate geschikt is in combinatie met een gezinsleven en verantwoordelijkheden in de maatschappij.

Innerlijk sterk
Kundalini yoga is een combinatie van vele technieken en werkt onder andere op het zenuwstelsel, het denken, spieren, weefsels, de bloedcirculatie en het klierenstelsel. Het heeft een zuiverende werking waardoor niet alleen lichamelijke gifstoffen maar ook emotionele pijn en angst worden aangepakt. Het zorgt ervoor dat men innerlijk sterk wordt, waardoor de uitdagingen in het dagelijks leven geen stress meer vormen.

Bewustere levensstijl
Stress bestaat feitelijk niet, het is puur onze reactie op gebeurtenissen. Door kundalini yoga vergroot u uw capaciteiten aanzienlijk. Tevens draagt het zorg voor een bewustere levensstijl.